U Derventi i Prnjavoru više nijedan obućar nije nezaposlen

Obučara

Direktor i vlasnik preduzeća za proizvodnju obuće „Sanino“ iz Dervetne Radovan Pazurević najavio je kako će u narednom periodu u pogonu kompanije u Prnjavoru biti zaposleno još 80 radnika

Nakon što su u proteklih nekoliko dana već primili 40 radnika, nastaviće sa zapošljavanjem da bi uspjeli odgovoriti zahtjevima poslovnih partnera.

„Prije 11 godina u Prnjavoru smo počeli sa dvadesetak radnika, a danas u našim pogodima radi 450 ljudi. Na Birou za zapošljavanje u Prnjavoru nema školovanih obućara pa ćemo u saradnji sa Općinom i zavodom za zapošjavanje u etapama pokušati da primimo nove radnike, obučimo ih i uključimo u proces proizvodnje“, naveo je Pazurević.

“Sanino” iz Dervente jedna je od najuspješnijih kompanija u BiH kada je u pitanju proizvodnja obuće. Kompanija je počela sa radom 1997. a danas zapošljava 850 radnika.

Od 2000. godine “Sanino” sarađuje sa „Adidasom“. Nakon perioda probne proizvodnje gornjih dijelova kopački, dvije kompanije ušle su u partnerski odnos. Prošle godine “Sanino” je postao direktni dobavljač repromaterijala za kopačke svjetski poznate kompanije.

2003, nakon proizvedenih milion pari gornjih dijelova kopački “Adidas” je “Saninu” dodijelio svoje najveće priznanje  “Zlatnu kopačku”.

Pored Adidasa, „Sanino“ radi i za MEINDL, HAIX iz Njemačke i Alltrack-sport iz Italije.

Prošle godine izvezli su više od 1.650.000 pari obuće od čega oko 160.000 kao gotov proizvod dok su ostalo gornji dijelovi.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________