ŠEJN HUSEJNEFENDIĆ: Finalno uriniranje po Univerzitetu u Tuzli

Uriniranje, urnisanje, uništavanje – nazovite ga kako hoćete ali je Univerzitet u Tuzli konačno, do kraja, 100% pao u ruke kabadahija iz SDA stranke.

Prvo de jure a potom i de facto uklonjeni su svi faktori koji su Kuki i Begi smetali da 100% vladaju Univerzitetom u Tuzli a posljednji kamenčić u cipeli bio je – sad već bivši – rektor Samir Nurić.

Piše: Šejn Husejefendić

Rektor je otišao s mjesta na isti način kako je i došao – samo na malo ružniji i bezobzirniji način. Neodlučnost, oklijevanje te izostanak većeg broja istomišljenika koji bi se pridružili njegovoj strani (opoziciji) koštali su ga položaja. Prema oprobanom receptu koji je do sada davao željene rezultate bratija iz SDA je preko instaliranih poslušnika ekspresno, na vanrednoj sjednici Skupštine TK (kao što je uradila i sa Izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju) izglasala smjenu rektora Nurića. Ko će biti novi rektor?

Vezani članak: Nakon usvajanja izmjena Zakona o visokom obrazovanju; Skupština TK smijenila rektora Univerziteta u Tuzli i članove Upravnog odbora

Ovdje dolazimo do glavnog dijela priče; novog rektora imenovat će skupštinska komisija za obrazovanje predvođena magistrom Midhatom Čauševićem, predsjednikom komisije. Mladi kolega Čaušević, SDA rafinirani kadar i blizak saradnik Adiba „Brke“ Đozića, birat će rektora koji treba biti iz reda redovnih profesora.

Za one koji ne uviđaju apsurd i odsustvo logike razjanimo da će asistent birati rektora iz reda redovnih profesora! Poređenje blisko tome bi bilo da vojnik-gušter ima pravo sam sebi birati generala vojske! Drugi primjer: zamislite situaciju u kojoj neko ko trenira fudbal u juniorskoj reprezentaciji bira selektora nacionalne reprezentacije! U Bosni i Hercegovini je i to, pak moguće što samo potvrđuje davno nastalu konstataciju da „tamo gdje prestaje logika počinje BiH“.

Nove izmjene zakona donesene su ekspresno, rektor smijenjen još brže a Kuko i Bego će se pobrinuti da novi rektor bude jako poslušan, podoban i bez puno svojeg „ja“ – upravo onakav kakav treba da bude SDA kadar.

Novi rektor će MORATI klimati glavom i mirno izvršavati sve nemoralne, mračne i vlažne snove onih koji su ga postavili – da mu se ne bi desilo isto što i bivšem Nuriću. Ono što ne brine Begu i Kuku jeste to da je Univerzitet urnisan kao nikada u svojoj 40-godišnjoj tradiciji i što ugled institucije starije od kantona vrtoglavo propada! Bego i Kuko su doslovno shvatili da je Univerzitet u Tuzli njihova prćija u koju će ugurati ono preostalih političkih miševa, podanika i nitkova koje do sada nisu imali gdje uhljebiti.

Sada su to i legalno, novim oktroiranim izmjenama Zakona o visokom obrazovanju TK i uspjeli. Akademici koji to nijemo gledaju i ne reaguju su pali na još jednom testu, mnogo bitnijem nego oni koje daju svojim studentima gledajući što svoje uske vlastite interese što od apatije i kukavičluka zbog straha od revanšizma. Akademici, svaka čast a Kuki, Begi i Midhatu puna podrška!

 

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________