SLOBODAN VASKOVIĆ: Duhovna obnova pred smanjenje plata u MUP-u RS-a

MUP RS je, u periodu od 23.03.-27.03. o.g., bio bez kompletnog rukovodstva. Ta bizarna situacija desila se prvi put od postojanja ove institucije, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

Razlog je u “duhovnoj obnovi” vrha MUP-a RS, koju su praktikovali Dragan Lukač, ministar, direktor policije Darko Ćulum, kao i njegov zamjenik Radomir Domuzin. Sa njima su bili i načelnik Uprave policije Dragan Jevđenić, kao i načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala Darko Ilić.

Duhovno su se obnavljali na Hilandaru, a jedini koji nije otišao je Siniša Kostrešević, načelnik Uprave krim policije MUP RS. Odustao je u poslednji čas.

Nema dileme da su “analitičari” zaključili da ne postoji opasnost po RS, pa je vrh MUP-a mogao na višednevnu duhovnu turneju, koja im je itekako potrebna, jer slijedi donošenje Pravilnika o platama. A tu je i ponešto grijehova, kako onih iz prošlosti, tako i tekućih.

Novi Pravilnik je samo sinonim za smanjenje plata koje slijedi u policiji, ali ne za sve – vrhu se primanja neće dirati, ali hoće većini policijskih službenika.

U poslednje tri godine izdvajanja za plate povećane su za, najmanje, 30 posto, zbog proizvodnje velikog broja načelnika svega i svačega. Smanjenjem plata većini zaposlenih u MUP-u pokušava se umanjiti gubitak nastao nerazumnim sistematizacijama, ali to je nemoguća misija.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________