IDEJA ZA BRZINSKI RUČAK: Isprobajte recept za popularne švicarske ‘palačinke’ od samo dva sastojka

Ručak

Planirate li uz rösti poslužiti pire od jabuke ili slatke džemove možete improvizirati i s nekim konkretnijim začinima poput cimeta koji će komplimentirati ovom jelu

Rösti je švicarsko nacionalno jelo od ribanog krompira koje se peče u obliku palačinki, a poslužuje kao prilog slanim i slatkim jelima. Riječ je o jednostavnom receptu koji se lako svladava, i s kojim nikad nećete biti gladni.

Priprema:

1. Krompire do pola skuhajte u posoljenoj vodi, pa pustite da se skroz ohlade.

2. Kad se krompir ohladi, naribajte ga na trakice i po želji začinite solju i paprom.

Planirate li uz rösti poslužiti pire od jabuke ili slatke džemove možete improvizirati i s nekim konkretnijim začinima poput cimeta koji će komplimentirati ovom jelu.

3. U tavici zagrijte 1 žlicu maslaca, pa na vruću podlogu stavite naribane krompire složene u krug i pecite nekoliko minuta na umjerenoj vatri.

4. Drvenom špatulom nježno ‘stisnite’ naribane krompire i pustite peći još otprilike pet minuta tako da se zajedno sažmu.

5. Okrenite ‘palačinku’ od krompira, pa pecite drugu stranu oko 10 minuta dok ne postane zlatno-žuta. Dobar tek!

Savjet plus:

Planirate li rösti upotrijebiti kao slano jelo, umjesto maslaca možete iskoristiti pačju ili svinjsku mast.

Uz rösti Švicarci obično služe jaja pečena na oko s nešto svježeg špinata, no vi ga možete poslužiti s prženom slaninom, sirom, svježim povrćem ili kojom god drugom slanom varijantom.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________