VULKAN OKUSA: Krompiri punjeni sirom i špekom

Ovi krompiri kada ih izvadite iz pećnice zaista podsjećaju na vulkan, a “ulogu” lave ovdje igra sir koji se preko njih prelijeva.

Ovaj recept idealan je za ljubitelje krompira na sve načine. A ovako ga još sigurno niste probali. Jedno je sigurno: ako ovim receptom ne osvojite ukućane, doma imate ljude koji ne uživaju u hrani!

Sastojci:

9 manjih žutih krompira

9 komada slanine

9 komada Cheddar sira

Biljno ulje

Roštiljski umak

Postupak:

1. Za početak stavite grijati pećnicu na 200 stupnjeva. Krumpire stavite kuhati na 5 minuta u slanu vodu, nakon čega ih izvadite i pustite da se ohlade.

2. Kad se ohlade, skinite im koru i otkinite dno svakog krumpira kako bi mogli stajati na plehu. Također, otkinite im i vrh i unutra probušite rupu.

3. Svaki krumpir omotajte špekom i učvrstite čačkalicom. Premažite biljnim uljem i stavite u zagrijanu pećnicu na 30 minuta, tj. dok špek ne postane hrskav.

4. Izvadite krumpire iz pećnice i polako uklonite čačkalice. Premažite ih roštiljskim umakom i nakon toga vratite u pećnicu na još 5 minuta.

5. Ponovno izvadite krumpire i ubacite sir (rezan na štapiće) u otvor na vrhu svakog krumpira. Vratite ih u pećnicu i držite tako dok se sir ne rastopi po krumpirima (oko 5 minuta).

6. Treba još nešto reći? Izvadite van i jedite!

U videu pogledajte još jednu verziju pripreme ovih savršenih krompira.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________