Festival savremene umjetnosti „arTz“ dobitnik prestižne oznake „EFFE Label – Remarkable festival“ 2017-2018

ARTZ

Festival savremene umjetnosti „arTz“, zajedno sa najboljim evropskim festivalima postao je članom evropske festivalske porodice „EFA – Europe Festival Assocciation“ i tim povodom tuzlanskom festivalu je dodjeljena prestižna oznaka „EFFE Label – Remarkable festival“ (Europe for festivals – festivals for Europe) za 2017 – 2018 godinu. Svečana manifestacija promocije dobitnika ovogodišnjih EFFE oznaka, biti će upriličena 4. maja 2017. u Wisbadenu (Njemačka)

http://www.effe.eu/festival/artz-festival

Odluku o dodjeli ovog priznanja potpisuju predsjednik EFA-a Darko Brlek i predsjednik EFFE Međunarodnog žirija Jonathan Mills, bivši direktor Edinburg Fringe Festivala.

„EFFE Label“ predstavlja oznaku za kvalitet, kreativnost, inovativnost i savremenost koja je utemeljena od strane Europske festivalske asocijacije (EFA) i dodjeljuje se samo najboljim festivalima , a ove godine je dodjeljena za period 2017-2018. godina.

„EFFE Label 2017-2018 za arTz Festival predstavlja idealnu priliku, za nastavkom dosadašnje misije, koja se ogleda u promociji i očuvanju kulture i savremene umjetnosti, kako na području Tuzlanskog Kantona, BiH, tako i širom Evrope. Velika nam je čast i zadovoljstvobiti prepoznati i podržani od strane EFA – Evropske festivalske asocijacije i to će nam svakako biti motivacija za dalji rad“ – kazala je Azra Husarić, PR arTz Festivala.

Ovogodišnji 4. arTz Festival biti će održan u Tuzli od 27.06. – 30.06., a program ovogodišnjeg arTz Festivala biti će objavljen 16.05.2017.godine.

Idejni tvorac i osnivač „arTz Festivala“ je organizacija „Artz Produkcija“ Tuzla. Više informacija o radu i aktivnostima Artz Produkcije može se pronaći na www.artzproduction.com

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________