Željko Joksimović predstavlja Tuzlacima projekat „Dva svijeta“

Koncert

Nakon što je pred kraj 2016. godine ostvario fantastične nastupe u nekoliko većih gradova bivše Jugoslavije (Beograd, Niš, Skoplje i Zagreb), Željko Joksimović ovog proljeća nastavlja da promoviše svoj projekat „Dva svijeta“. Tako će i SKPC Mejdan biti mjesto na kome će popularni kantautor publici predstaviti ovaj svojevrstan muzičko-scenski spektakl

Piše: Dragan Antić 

Projekat „Dva svijeta“ je jedan veliki muzičko-scenski spektakl, u kome učestvuje više od 40 ljudi.  Željko, nesumnjivo jedna od najvećih muzičkih zvijezda na ovim našim prostorima, pokrenu je projekat „Dva svijeta“ tokom prošle godine, a u novembru je i javnost upoznata sa ovom ambicioznom muzičkom kampanjom. Uslijedili su koncerti pred Novu godinu, ukupno 10 nastupa, koji su naišli na odličan prijem publike. Koncerti se ovog proljeća nastavljaju.

Svojim projektom „Dva svijeta“ Joksimović je uneo jedno veliko osvježenje na regionalnu muzičku scenu. A nije riječ samo o muzičkim inovacijama već i o pomeranju granica čitave produkcije, od scenografije i rasvjete, do vrhunskog ozvučenja. Za svaku kompoziciju snimljen je i poseban film koji je prati. Filmovi su djelo Nebojše Romčevića, poznatog beogradskog scenariste i profesora na Fakultetu dramskih umetnosti. Tokom emitovanja kratkih filmova dolazi do interakcije između Željka Joksimovića i publike. Željko pričom predstavlja svaku pjesmu, govori o emocijama i porukama svake numere koju izvodi na koncertima.

Nastup traje duže od 2 sata i obuhvata oko 25 pjesama

„Dva svijeta“ je projekat u kojem je Željko Joksimović mnoge velike hitove sa naših prostora, kako narodne, tako i zabavne muzike, kao i više njegovih pjesama, prearanžirao i dao im karakter džez i sving standrada. Kako sam kaže, kao uzor su mu poslužili legendarni svijetski muzičari Pol Enka i Majkl Buble.

Tako su pjesme Predraga Živkovića Tozovca „Jesen u mom sokaku“, „Ljubavi moja tugo“ i „Vlajna“; Tome Zdravkovića „Dva svijeta“; Luisa „Ne kuni me majko“; grupe Van Gog „Neko te ima noćas“; grupe Električni orgazam „Ja sam težak kao konj“; grupe Magazin „Oko moje sanjivo“; Arsena Dedića „Sve što znaš o meni“; Jasne Zlokić „Skitinica“… dobile jedno novo, džez ruho. Listu dopunjuje i veći broj pjesama Željka Joksimovića, njegovih velikih hitova, poput „Zaboravljaš“, „Michelle“, „Leđa o leđa“, „Nije ljubav stvar“, „Ono naše što nekad bejaše“ i dr.

Na projektu je angažovano mnoštvo vrhunskih muzičara, jedan veliki bend koji broji tridesetak ljudi, duvačku sekciju, perkusioniste, prateće vokale, sve one muzičke segmente koji su neophodni za kvalitetno izvođenje džez standarda. Trajanje koncerta je oko 2 sata, a za to vrijeme bend i Željko izvedu oko 25 kompozicija.

Koncert u Tuzli 02. juna

Koncert „Dva svijeta“ Željko Joksimović će u Tuzli održati 02. juna, sa početkom u 21 sat. Tako će Tuzla biti prvi grad u BiH koji će imati čast da svojim stanovnicima priušti ovaj jedinstveni muzičko-scenski spektakl. Domaćin je SKPC Mejdan. Koncert se organizuje u maloj sali Mejdana i moći će da se koriste isključivo mjesta za sedenje. Zato je broj ulazinca ograničen na 1.500, pa ako želite da čujete kako je Željko Joksimović obradio i standardizovao sve gore pomenute pjesme, obezbijedite karte na vrijeme.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________