LAMIJA BEKTAŠ: Od ljepote se ne živi, fakultet je prioritet

“Najljepši osjećaj je raditi ono sto voliš”, započinje razgovor mlada studentica i manekenka ABC modelinga, Lamija Bektaš.

“Imala sam sreću i radim već dvije godine kao manekenka, ali od ljepote se preživljava, sve je to neki sitni džeparac bar u BiH. Pored fakulteta koji je na prvom mjestu i veliki prioritet pronašla sam sporednu zanimaciju u modelingu.
Prije dvije godine potpisala sam ugovor sa modnom agencijom ABC models. Poslije toga bila sam pozvana na izbore za miss gdje sam na tim izborima usavršavala hodanje, koreografije, ponašanje na pisti. Nije mi dugo trebalo, nakon samo mjesec dana bila sam izabrana za miss ZE-DO kantona
2014.godine sam se direktno plasirala na miss FBiH. Nakon toga imala sam mnogo poziva za velike revije i mogu da se pohvalim nosila sam revije najvećih modnih kuća u BiH. Jedna od meni najdražih revija bila je u Međugorju gdje sam pokupila simpatije publike i vlasnika modnih kuća.
lamija1
2015 godine bila sam pozvana na miss BPK kantona gdje sam osvojila lentu miss BPK kantona. Iskreno bila sam mnogo srećna i oduševljena tom lentom, jer veliki je uspijeh pobijediti u drugom gradu i predstavljati drugi grad u Federaciji.
Nakon toga slijedili su negativni komentari tipa, “kako može pobijediti djevojka koja nije iz Goražda”, pisali su mnogi portali, a ja sam se svakog trena osjećala ispunjenije, izborila sam se sa zlim jezicima koji mogu samo da pišu, komentarišu, a kad vide kameru, reflektore , mikrofon bježe.
Dvije godine su prošle od lente, a kad god se sjetim tog lijepo mi. Posebno sam zahvalna Zdravku Zubaku što je te večeri bio moja velika podrška i poslije izbora na mnogobrojnim savjetima za dalje. Mnogo sam naučila, zaradila, upoznala novih ljudi, podijelila srećnih trenutaka koje ću jednoga dana prepričavati svojoj djeci. Bila sam pozvana za velike ino angazmane Indija, Kina, Istambul.. Al sam prioritet dala fakultetu jer od toga ću da živim čitav život, ne samo privremeno.
lamija
Uskoro počinjem pripreme za ovo ljeto, gdje ću imati malo više vremena da putujem van BiH i ostatak ugovora iskoristim na koristan i pametan način. Zahvalna sam roditeljima i mom dečku na moralnoj potpori”, ispričala je svoju priču poznata BH manekenka Lamija Bektaš.
Ona je trenutno studentica Filozofskog fakulteta, odsjeka za Žurnalistiku i pored svih obaveza, nije zapostavila niti jedan segment svog života.
lamka
Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________