Pričate li drugima detalje o seksu?

Neke stvari bi trebalo da ostanu u spavaćoj sobi, mada mnogi iznose najsitnije detalje svom društvu.

I muškarci i žene vole da se hvalisaju svojim “podvizima” u seksu. Djevojke često drugaricama pričaju “koliki mu je”, kakav je u seksu, a muškarci ne izostavljaju detalje poput opisivanja grudi, guze, poza koje su mijenjali…

Da li je OK tako nešto pričati bilo kome?

Naravno da nije!

Ako imate prave prijatelje, biće im drago ako im kažete da ste zadovoljni svojim seksualnim životom, ali ne žele da čuju ništa dalje od toga.

Da li stvarno očekujete da vaši prijatelji gledaju vašu djevojku/ženu istim očima nakon što iznesete sve te detalje o vašem seksu? Zar ne mislite da će vaše drugarice sljedeći put kada vide vašeg dečka/muža pomisliti da ima “pitona” ili “krastavčić”, u zavisnosti od toga šta ste im već rekle.

Još važnije pitanje je – šta mislite kako bi vaš partner/ka reagovao/la kada bi saznale da o vašim seksualnim odnosima pričate okolo?! Ili, kako biste se vi osjećali da saznate da on/ona to isto priča prijateljima?

Do određene mjere je u redu kada neko ko je tek stupio u seksualne odnose priča o tome sa najbližim prijateljima jer je i to način informisanja o seksu. Recimo da je shvatljivo i da pričate o seksu ako ste sa nekim samo u šemi i vaša veza je samo seksualne prirode.

Ali, kada ste sa nekim u ljubavnoj (ne samo seksualnoj) vezi, pravila o pričanju o tim stvarima se mijenjaju. Ljubav podrazumijeva i da svoje privatne detalje zadržite za vas dvoje. Sigurnost u to da ono što se desi u spavaćoj sobi ostaje samo između vas dvoje, vezi daje neki “viši nivo”, dublje značenje.

Pričanje o vašem seksualnom životu je način na koji izražavate nepoštovanje prema svom partner/partnerici. On/ona bi se sigurno osećao/la posramljeno kada bi saznao/la da okolo iznosite detalje ko je kome šta radio i sa koje strane.

Koji su uopšte razlozi zbog kojih ljudi koji su u sretnim ljubavnim vezama pričaju o svom seksualnom životu?

Možda su zaista sretni zbog toga i ne razmišljaju koliko je neprikladno i neumjesno to što govore. Možda žele da se pohvale time kako je i na tom polju sve sjajno. Možda imaju neki svoj treći razlog, ali jedno je sigurno – ružno je iz kog god razloga to pričali.

U krajnjem slučaju, djeluju kao osobe koje nisu sigurne u sebe, nego moraju da ovakvom pričom potvrde sebi i drugima da ih muškarci/žene i dalje žele.

Kako bilo, to niko ne želi da sluša.

Dakle, vaši prijatelji žele da znaju da uživate u životu, da vam je sjajno sa novim dečkom/djevojkom, da ste se zaljubili, da ste sretni i voljeni. Dio o seksu je zaista suvišan.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________