Znate li što znače oznake BB, CC, DD, EE ili PP na kremama?

BB pa i CC kreme su posljednjih godina bile pravi hit. No znate li što te oznake skraćenica na njima doista znače. Otkrivaju više nego što znamo i pomažu da odaberemo najbolju

BB krema – je skraćeno za balzam za ljepotu (“beauty balm“). Kreme s ovom oznakom vlaže kožu lica i smanjuju iritacije, ali ne mogu regulirati masnoću lica. BB krema odgovara svim tipovima kože.

CC krema – je skraćeni naziv za kontrolu boje (“color control“) i ova vrsta kreme je osmišljena kako bi neutralizirala iziritirane dijelove lica i ublažila crvenilo. Sadrži djelatne tvari zahvaljujući kojima koža izgleda svježa i ima glatku teksturu. Ne preporučuje se osobama koje imaju masnu ili problematičnu kožu.

DD krema – je skraćeni naziv za dnevnu obranu (“daily defence“), a svrha kreme je da štiti kožu od svakodnevnih loših utjecaja. Jako je dobra kod zaštite lica od sunca, ali stručnjaci ne preporučuju konstantno korištenje DD kreme jer može zatvoriti pore lica. Najbolja je za stariju kožu, prenosi Brightside.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________