ČUDO PRIRODE! Zavirite u pećinu NAJVEĆIH kristala na svijetu (FOTO)

Pećina
FOTO: Alexander Van Driessche

Otkrivena 2000te godine, Kristalna pećina (Cueva de los Cristales) je pećina duboka 300 metara te povezana s rudnikom Naica ispod površine Chihuahuae u Meksiku. Ova pećina je jedno od najčudnijih mjesta na svijetu, a ujedno i jedno od najljepših koje ćete ikada vidjeti

Glavna ‘komora’ dom je najvećem prirodnom kristalu ikada pronađenom! Kristal je dug 12 metara, a teži preko 55 tona. Pećina je izuzetno topla s temperaturom koja doseže i 60 stepeni Celzijusa s vlažnošću od 90 posto.

S obzirom na ekstremne uvjete, pećina ostaje neistražena. Ulazak u pećinu bez odgovarajuće opreme ljudi bi mogli izdržati ne više od deset minuta.

Njeni kristali vode različitim putevima – putevima znanja i nauke – koji bi eventualno odgovorili na pitanja kako i kada je ovo čudo od prirode stvoreno, pokušat shvatiti kapacitet preživljavanja unutar zidina pećine, ali i registrovati njenu ljepotu preko fotografija.

Prema izvještajima Nacionalne Geografije, ništa na svijetu se ne može porediti s gigantskim kristalima pronađenim u Kristalnoj pećini.

U nastavku pogledajte spektakularne fotografije Kristalne pećine koje ostavljaju bez daha…

Capture Capture2 Capture3 Capture4 Capture5 Capture6 Capture7 Capture8 Capture9

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


 

 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________