KAKO PROVJERITI ŠTITNU ŽLIJEZDU?! Biće potrebna čaša vode i ogledalo

Žlijezda

Od različitih oboljenja štitne žlijezde u naše vrijeme strada hiljade ljudi, većinom žena. Ali, nisu svi svjesni činjenice da imaju bilo kakve probleme…

Štitna žlijezda je – žlijezda u obliku leptira, koja se nalazi na početku vrata. Hormoni, proizvedene ovom žlijezdom, utiču na rad svih sistema našeg organizma. Kod viška tiroidnih hormona, čovjek postaje hiperaktivan, usljed nedostatka – osjeća pospanost i nemoć, pšie uspesnazena.com!

Takođe, štitna žlijezda je izložena riziku od različitih oboljenja, može biti uvećana. Da biste provjerili rad štitne žlijezde u kućnim uslovima, biće vam potrebno ogledalo i čaša vode.

Kako provjeriti štitnu žlijezdu: Uzmite gutljaj vode. Podignite bradu i posmatrajte svoju štitnu žlijezdu. Možete ponoviti postupak nekoliko puta. Obratite pažnju na to da li na njoj ima neobičnih promjena i asimetrija. Sprovodite ovu proceduru redovno da se uvjerite da se ne povećava, pogotovo, ako se često osjećate umornim bez ikakvog razloga. Ako je štitna žlijezda malo veća od uobičajene, i na njoj postoje neki čvorići, nema potrebe da odmah paničite. Možda nije ništa ozbiljno. Ali, definitivno treba potražiti mišljenje ljekara.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________