AHMETOVIĆ: “Klanjao sam istiharu i znam koje će firme dobiti posao”

Kako je danas prenijela agencija Patria, u Parlamentu Bosne i Hercegovine se moglo čuti da je Sadik Ahmetović “klanjao istiharu” da bi znao kako će glasati kada su u pitanju set zakona o akcizama.

Na ovo je reagovao i sam Ahmetović koji je kazao:

“Jesam klanjao istiharu i poslije toga znam ko i koje će firme dobiti poslove na izgradnji autoputeva i puteva. Uglavnom se radi o tri, četiri firme koje su usko vezane za političke partije koje čine vlast u BiH”, kazao je ironično Ahmetović za N1.

On je naveo da bez zaključaka koje je ranije predstavio Šemsudin Mehmedović, neće glasati “za” usvajanje seta zakona o akcizama.

“Nadam se da Parlament BiH ima tu vrstu odgovornosti, pogotovo da tu vrstu odgovornosti ima Vijeće minisatra. Kakva će biti sudbina zaključaka, ne znam”, poručio je Ahmetović.

Još uvijek je neizvjesno hoće li zakon o akcizama biti usvojen na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH te koji će ga poslanici podržati.

Poslanici će se izjašnjavati i o hitnoj proceduri donošenja seta zakona kojima se predviđa povećanje akciza na naftu i naftne derivate te lož-ulje za 15 feninga.

Na prethodnoj sjednici poslanici nisu prihvatili hitnu proceduru donošenja tih zakonskih rješenja, a potom je zakone razmatralo Vijeće ministara, te ih uputilo u parlamentarnu proceduru.

Set zakona su podržali delegati Doma naroda PSBiH na prošloj sjednici. Neizvjesno je kako će poslanici SDA glasati na ovoj sjednici s obzirom da su na prošloj sjednici svoje ‘ne akcizama’ iz SDA rekli Šemsudin Mehmedović, Sadik Ahmetović, Senad Šepić i Salko Sokolović.

Nakon jučerašnjeg sastanka Klub poslanika SDA Bakir Izetbegović je izjavio kako očekuje podršku sedam ili osam zastupnika SDA.

 

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________