IVANIĆ: Za BiH ne može biti dobro nešto što dolazi iz Beograda i Zagreba

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić sa svojim saradnicima ovih dana je u zvaničnoj posjeti Makedoniji gdje je imao brojne sastanke i razgovore sa tamošnjim zvaničnicima, među kojima je i predsjednik Đorđe Ivanov.

Odgovarajući na pitanja medija u Skoplju o tzv. tiranskoj platformi, platformi albanskih partija u Makedoniji koja je navodno sastavljena uz pomoć Tirane, Ivanić je kazao da nije upoznat sa njenim detaljima, ali da za jednu zemlju ne može biti dobro ono što stiže izvana, a da tome u prilog idu i iskustva iz zemlje iz koje dolazi.

“Znam dobro kao neko ko je iz Bosne i Hercegovine da sve što dolazi izvan neke države, kao što u slučaju BiH dolazi iz Beograda i Zagreba, ne može biti dobro za zemlju”, kazao je Ivanić.

Ipak, dodao je da je uvjeren kako će makedonski predsjednik Ivanov donijeti najbolje odluke za stabilnost i prosperitet Republike Makedonije.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________