DODIK IZJAVIO DA PREKIDA DIJALOG S KOMARICOM: „Biskup hoda po svijetu i kleveće Republiku Srpsku“

Dodik tvrdi da biskup Franjo Komarica „u kontinuitetu šalje negativne poruke, a ima benefite od RS-a, čiji su organi pomagali izgradnju katoličke crkve na Petrićevcu, izgradnju gerijatrijskog centra u okviru Banjalučke biskupije, Katoličku gimanaziju.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je i danas kritike na nedavne izjave banjalučkog biskupa Franje Komarice, ističući da su ga one „trajno delegitimisale za bilo kakav razgovor i dijalog na bilo kakvu temu“.

Dodik tvrdi da biskup Komarica „u kontinuitetu šalje negativne poruke, a ima benefite od RS-a, čiji su organi pomagali izgradnju katoličke crkve na Petrićevcu, izgradnju gerijatrijskog centra u okviru Banjalučke biskupije, Katoličku gimanaziju, a u Vladi i drugim entitetskim institucijama su zastupljeni Hrvati“.

-Na koji način Komarica misli da gradi dijalog s nama? Da hoda po svijetu i kleveće Republiku Srpsku…, kazao je Dodik.

Naveo je da će se dan bivše Vojske RS-a obilježati, bez obzira na primjedbe određenih struktura s nivoa BiH.

To obilježavanje, najavio je Dodik, bit će mimo kasarne i Oružanih snaga BiH, koje je nazvao „vještačkom kategorijom u BiH, i oružanim snagama NATO-a, kojim upravljaju neki drugi faktori, a ne oni iz BiH“.

-Očigledno je da Oružane snage BiH nisu oružane snage svih u BiH… Od početka je bila greška da se dozvolilo da neko zavisi od nečije volje ili da pokušava da zavisi od nekoga. Kada su u pitanju druge dvije komponente u Oružanim snagama BiH ne postavljaju su primjedbe, rekao je Milorad Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________