DODIK: “Nisam čovjek sukoba”

Dodik

“Nisam čovjek sukoba, mogu da budem dio dogovora. Ali ne moram ja neka bude neko drugi. Nema Jugoslavije, stvorena je BiH, podjednako je niko nije htio ovakvu, nisu ni Bošnjaci zadovoljni ovom BiH

U apstraktnom smislu oni će Vam reći BiH je naša država- OK, ali unutrašnjim dešavanjima, Vi ste odatle, pa znate da ne postoji zadovoljstvo. Nisu zadovoljni Hrvati, nisu zadovoljni Srbi, niko nije zadovoljan u ovoj zemlji. Nisu zadovoljni ni stranci koji su htjeli daleko više ili hoće daleko više. Ovo je mjesto opšteg nezadovoljstva”, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu Dnevniku TV1.

Dodik je očekivao da će danas poslanici u Predstavničkom domu PS BiH usvojiti po hitnoj proceduri zakon o akcizama na osnovu koga bi došlo do povećanja cijene goriva za 15 feninga.

“Na kraju krajeva, imamo najjeftinije gorivo u regionu i to već godinama. Naravno, mnogi će naći razloga da kažu da i mnoge druge stvari ne valjaju. No, mislim da investicije koje se omogućavaju usvajanjem zakona o akcizama sigurno daju mogućnost da se ti projekti zaposle i da privuku i generišu određenu potrošnju koja je veoma važna za sam razvoj”, rekao je Dodik.

Kaže da je njegov najveći uspjeh što su pokazali da RS može danas, sutra da bude održiva i da živi u političkom smislu i da ne smeta nikome, ni Bošnjacima.

“Bio sam prije mjesec dana u Dubravama, gdje većinom žive Bošnjaci. Otvarali smo ambulantu koju smo izgradili i dogovorili smo se da asfaltiramo oko dva km puta kroz ta naselja, što ćemo i uraditi čim vrijeme dozvoli. Želim da se i Bošnjaci kao građani Republike Srpske osjećaju sasvim komotno i dobro. Mi nismo motivisani na način da smo protiv. Naravno, oni koji ne vole Republiku Srpsku, ni mi njih ne možemo da volimo. To je definitivno možda politički nekorektno reći i možda nije najbolje reći sa stanovišta ovoga što ja radim, ali u svakom slučaju jeste ljudski reći”, rekao je Dodik.

Na konstaciju novinara da je to ista priča po kojoj jedni ne vole Republiku Srpsku, jedni ne vole BiH i da se stalno vrtimo u tom krugu, a da narodi i građani od toga nemaju nikakvu korist, Dodik je rekao pitajte narod.

“Mi nemamo koristi od međunarodnog intervencionizma u BiH. Hajde da Bošnjaci, Hrvati i Srbi sjednu i kažu ovo je naša zemlja, ovdje više ne mogu da upravljaju ambasadori, koji se svakog petka sastanu”, rekao je Dodik.

Podsjetio je da je bilo dosta sastanaka u prošlosti na kojima su se uprazno dogovarali.

“Koliko sam jutara dočekao razgovarajući isprazno o stvarima koje bi trebalo da poboljšaju stanje i nikada nismo uspjeli? Znate li koliko smo se puta dogovorili mi iz BiH – i Bošnjaci i Hrvati i Srbi, a onda kada stranici to poklope, odmah razvale”, rekao je Dodik.

Na pitanje koji stranci, odgovorio je svi, okupljeni oko tadašnjeg establišmenta SAD, stare administracije.

“Sada vjerujem Trampu koji kaže da se on neće petljati. Mi ćemo poduzeti određene korake da vidimo da li zaista ima petljanja ili nema”, rekao je Dodik.

Kada je u pitanju vlada Republike Srpske, on je rekao da premijerka neće biti sminjena.

Što se tiče moguće rekonstrukcije njenog kabineta, on je rekao da vlada ozbiljno u teškim okolnostima obavlja svoje poslove.

“Postoji potreba za nekim energičnijim ili većim prisustvom vlade na terenu. Vidjećemo… To se može riješiti da postojeći sastav izađe na teren ili da to riješite nekim novim ljudima koji unose neku novu energiju”, rekao je Dodik.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________