IVANIĆ UPOZORAVA! BiH je sve manje

BiH

Predsjedništvo BiH zaprimilo je dopis Ministarstva odbrane BiH u vezi sa proslavom Dana Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH i Dana Vojske Republike Srpske, a kojim se od Predsjedništva BiH traži stav u vezi sa programom proslave i obraćanjem predsjednika Republike Srpske na centralnoj svečanostii, kaže se u izjavi predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića

Ivanić navodi da je neprihvatlјivo da program proslave Dana Vojske Republike Srpske i Dana Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, koji, po zakonu, baštini tradiciju Vojske Republike Srpske i, u skladu sa tom baštinom, podrazumijeva i tradicionalno obraćanje predsjednika Republike Srpske, bude predmet nove političke krize u BiH.

“Neprimjereno je da se instituciji predsjednika Republike Srpske, koji je bio vrhovni komandant Vojske Republike Srpske, pokušava zabraniti obraćanje na proslavi Dana Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, koji nastavlјa da baštini tradiciju Vojske Republike Srpske”, smatra Ivanić.

On navodi da se dopisom, kojim se traži izjašnjenje Predsjedništva BiH, nastavlјa praksa negiranja postojanja Republike Srpske i njenih institucija.

“Ta praksa u BiH započeta je osporavanjem obilјežavanja 9. januara, Dana Republike. Ovakvim pristupom, nepoštovanjem Republike Srpske i njenih institucija, te stalnom proizvodnjom političkih kriza, svaki dan je sve manje Bosne i Hercegovine. Očigledno je da u BiH postoje političke snage kojima te krize trebaju, a te političke snage ne dolaze iz Republike Srpske”, navedeno je u izjavi predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________