Koliku štetu je Rusija nanijela teroristima u Siriji?

Rusija
FOTO: Louai Beshara / AFP / Getty

Ruske Vazdušno-kosmičke snage su od početka operacije u Siriji uništile više od 3.000 cisterni sa gorivom terorista i više od 200 fabrika za preradu i izvlačenje nafte, izjavio je zamjenik direktora departmana za nove izazove i prijetnje Ministarstva inostranih poslova Rusije Dmitrij Feoktistov

„Protiv terorista i njihovog finansiranja možemo da se borimo uništavanjem terorističke infrastrukture, uključujući energetsku, na zemlji. Od početka operacije u Siriji, ruske Vazdušno-kosmičke snage uništile su više od 3.000 cisterni sa gorivom i više od 200 fabrika za preradu i izvlačenje nafte“ – izjavio je Feoktistov novinarima u Rimu.

Prema njegovim riječima, prihodi DAEŠ-a su pali dva puta, to priznaju i zapadni partneri Rusije i generalni sekretar UN, ali DAEŠ ipak nastavlja da postoji i dobija prihode.

Kako je naveo diplomata, nekad su oni iznosili dvije milijarde dolara, a danas, prema različitim ocjenama, oko 200 miliona dolara, prenosi Sputnjik.

Građanski rat koji se u Siriji vodi između vladinih trupa, sa jedne, i brojne opozicije i terorističkih organizacija, sa druge strane, bijesni gotovo šest godina. Rusija je pokrenula svoju protivterorističku operaciju u Siriji 30. septembra 2015. na zahtjev sirijskih vlasti.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________