MERKEL: U borbi protiv terorizma najvažnija suradnja sa Saudijskom Arabijom

Saudijska Arabija je “važan dio koalicije” u borbi protiv “Islamske države”

Merkel
FOTO: Guido Bergmann

Njemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila kako je najbolji alat u borbi protiv terorističke organizacije “Islamske države” stvaranje koalicije s regionalnim silama, stoji na snimci koja je objavljena na internetskoj stranici njemačke vlade

“Ako uzmemo, na primjer, Siriju i borbu protiv islamskog terorizma, vjerujem da je najbolji način formiranje koalicije, uključujući i regionalne vlasti, posebice zemlje Perzijskog zaljeva i druge” – rekla je Angela Merkel.

U istoj video poruci je kancelarka Merkel rekla da NATO mora pokazati spremnost da brani jednu stranu, ali da ne treba prekinuti ni dijalog s Rusijom.

Njemačka kancelarka je i drugom prilikom pokazala da živi u paralelnom svemiru, kada je rekla da je njemačka vrlo zainteresirana za suradnju sa Saudijskom Arabijom u oblasti sigurnosne politike, jer je Saudijska Arabija je “važan dio koalicije” u borbi protiv “Islamske države”.

Njemačka podržava Saudijsku Arabiju u borbi protiv terorizma, rekla je kancelarka tijekom posjete Rijadu u nazočnosti kancelara i kralja Salmana. Dogovoreno je i da će trupe Bundeswehra obučavati saudijske vojnike u Njemačkoj. Njemačko Ministarstvo unutarnjih poslova se također složilo oko obuke graničnih službenika, željezničkih policajaca i zrakoplovnih sigurnosnih stručnjaka Saudijske Arabije, a kancelarka je rekla kako bi u budućnosti u ovu vrstu obuke trebale prolaziti i žene.

Budući da je njemačka kancelarka “toliko predana” borbi protiv terorizma, možda bi bilo najbolje da joj zaljevski šeici “svojim kanalima” dogovore susret s Abu Bakrom Al-Bagdadijem (ISIL), Aymanom Al-Zawahirijem (AL-Qaeda), liderom talibana Hibatullahom Akhundzadom i Abu Muhammadom Al-Golanijem (Al-Nusra Front), pa da s njima izravno pokuša dogovoriti prekid terorističkih aktivnosti, a ne da zamara zaljevske šeike s onim što nikada neće prestati raditi, a to je podrška teroristima na Bliskom istoku i diljem svijeta.

Izvor: Bundesregierung

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________