Fresh Press portal
BiH Politika

Milorad Dodik proglasio pobjedu SNSD-a u Doboju

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik proglasio je večeras u Doboju izbornu pobjedu kandidata ove stranke za gradonačelnika Borisa Jerinića i liste u Skupštini grada.

Dodik je rekao da je politička pobjeda fer, posljedica je realizovanih projekata, novih radnih mjesta i aktuelnih projekata.

On je zahvalio građanima što Doboj nije postao grad-slučaj, čime su se odagnale sve spekulacije.

“SNSD će vratiti građanima datu podršku”, poručio je Dodik.

Dodik je čestitao predsjedniku dobojskog SNSD-a Obrenu Petrović i nosiocu odborničke liste Sanji Vulić.

Jerinić je zahvalio što su građani zaustavili desant na ovaj grad, dali podršku SNSD-u i nisu poklekli pritiscima.

On je najavio da će, u sinergiji sa republičkim institucijama, tražiti najbolja rješenja za razvoj ovog grada.

Jerinić je, takođe, najavio i široku skupštinsku većinu sa koalicionim strankama.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Doboj Obren Petrović proglasio je izbornu pobjedu Borisa Jerinića, koji je osvojio oko 70 odsto glasova građana, kojima je zahvalio za povjerenje.

Centralna izborna komisija BiH saopštila je ranije večeras da je odziv birača na ponovljenim izborima u Doboju 55,43 odsto.

Građani su na ponovljenim izborima za gradonačelnika Doboja danas birali između kandidata SDS-a Cvijana Filipovića, SNSD-a Borisa Jerinića i SP-a Srđana Todorovića.

Centralna izborna komisija BiH /CIK/ donijela je ranije odluku o poništavanju izbora na 89 redovnih biračkih mjesta za nivo gradonačelnika i Skupštine grada Doboja.

blank

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više