Fresh Press portal
Politika Region

Raspudić o ‘trećem entitetu’ u BiH: “To bi bila dobra ideja”

Nezavisni zastupnik u klubu Mosta, Nino Raspudić, izjavio je da “bošnjačka nacionalna politika nije ništa dobila izborom Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH”.
Bilo bi dobro da se dogovore, jer ne vidim da je bošnjačka nacionalna politika dobila išta time što je tri puta Hrvatima bošnjačkim glasovima nametala Željka Komšića. Dapače, mislim da su time odgurivali Hrvate od ideje BiH i da su kompromitirali bilo kakvu mogućnost istinskog građanskog promišljanja politike“, ocijenio je Raspudić za N1.

Dodao je da će najveći problem za HDZ BiH biti promjena Izbornog zakona na način da “Hrvati biraju svoje političke predstavnike”.

Većina Hrvata se, iz straha od preglasavanja, homogenizira oko najjače opcije. Glasali bi možda za neke druge, ali da ih neki ne preglasaju, ipak će za HDZ. Kad bi se riješio Izborni zakon na način kakav je bio prije izbornih promjena, siguran sam da bi došlo i do pluralizacije hrvatske političke scene u BiH” – navodi Raspudić.

Smatra da bi dobro rješenje bilo osnovati treći entitet.

Mislim da bi to bilo vrlo logično. Imamo tri konstitutivna naroda, a dva entiteta. Tu je već u startu stvorena jedna asimetrija. Treći entitet bio bi dobro i racionalno rješenje” – dodao je Raspudić.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više