SAUDIJSKA ARABIJA:Trumpova administracija je obećala podržati Rijad protiv Teherana

Saudijska Arabija

Portparol koalicije za invaziju Saudijske Arabije na Jemen je rekao: Vlada Trumpa je obećala podržati Rijad protiv Teherana u ozbiljnijem obliku

Ahmed Asiri je shodno izvještaju “Washington Times” u petak na konferenciji novinara u Vašingtonu rekao: Vlada Trumpa je nama obećala saradnju. Oni su ponudili informacije Saudijskoj Arabiji, protiv pokreta ensarullah iz Jemena i protiv Irana.

Ahmed Asiri je trenutno portparol koalicije Saudijske Arabije, koja od prošle godine pa do danas granatira i razara siromašnu državu Jemen, kako bi nametnuli svoju vlast i porazili pokret ensarullah.

Organizacije za ljudska prava su mnogo puta zatražile od vlada Amerike i Engleske da vladi Saudijske Arabije ne prodaju oružje. Međutim, MVP Amerike je prije dvije sedmice potpisalo sporazum s Rijadom o prodaji oružja.

Asiri je rekao: Povećanje saradnje sa Amerikom protiv Irana, će odnose Vašingtona i Rijada, s obzirom da su krajem vladavine Obame bili u kriznom stanju, obnoviti i povećati.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________