Fresh Press portal
Politika Region

Vučić: “Ako su granate tako dobre kao što Bakir tvrdi, mi smo ih spremni kupiti”

Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na nedavne izjave Bakira Izetbegovića o “strahovitim granatama” koje se proizvode u Bugojnu, dodavši da je Srbija spremna kupiti ih ukoliko je to tačno.

Svaki napredak BiH je dobar i za nas, a spremni smo da kupimo granate iz Bugojna”, rekao je predsednik Vučić povodom izjave Bakira Izetbegovića oružju koje se proizvodi u tvornici BINAS.

Nakon ovosedmične demonstracije nove granate koju proizvodi, Izetbegović je rekao da će svi koji nemaju dobre namjere prema BiH sada dobro razmisliti.

Dakle, strahovito oružje u rukama Bosne i Hercegovine”, kazao je predsjednik SDA.

Mi ne planiramo da ratujemo sa bilo kim. Da objašnjavam kakav je odnos snaga tu i ko je jači, ne mogu. A i nisu izbori za tri dana, kao što nekima jesu. Ako je to oružje strahovito, kako kažu, za razliku od njih to ne vidim kao pretnju, već sam sretan zbog njih. Mi smo spremni da pogledamo i kupimo to oružje ako je tako strahovito”, zaključio je Vučić, a prenosi Tanjug.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više