DANI MASS-LIGHT RASVJETE U ZH-ZOLI: Zašto odabrati LED rasvjetu i koje su njene prednosti?

Robna marka MASS-light je odmah nakon osnivanja prepoznata na tržištu kao ozbiljan brend koji je za kratko vrijeme zauzeo vodeću poziciju u proizvodnji i prodaji rasvjetnih tijela i prateće opreme.

Jako malo nas uopšte ima vremena voditi brigu o rasvjeti i rasvjetnim tjelima, vrsti izvora svjetlosti i potrošnji istih.Zbog toga u nastavku teksta pročitajte koje su sve prednosti LED rasvjete u vašim domovima i poslovnim objektima,a prednosti su velike.

Naime, svuda oko nas je LED rasvjeta. Koristi se za osvjetljavanje javnih površina, poslovnih i ugostiteljskih objekata, domova. Sve više se moderna arhitektura i izgradnja prilagođava korištenju modernih izvora svjetlosti, koji ne samo da su bolji, štedljiviji, ekonomičniji i moderniji nego i uljepšavaju.

Jedna od glavnih prednosti LED rasvjete je manja potrošnja električne energije. Uzmimo u obzir da 25% ukupne potrošnje električne energije u domaćinstvima se troši na rasvjetu, uz LED tehnologiju može se postići značajne uštede sa minimalnom investicijom.
Uštede u potrošnji su od 50 do 90% u odnosu na ostale tipove rasvjete.

Prednosti LED rasvjete u domu su nebrojene: za početak, troši višestruko manje električne energije od žarulje sa žarnom niti. Dimenzijama su pak toliko male da mogu biti praktički nevidljiv i nenametljiv izvor svjetla. Trajnošću daleko nadmašuju sve ostale vrste rasvjetnih tijela jer podnose višestruko duže cikluse paljenja/gašenja, a zahvaljujući manjem zagrijavanju radni vijek im je čak pedeset hiljada radnih sati (naspram hiljadu do dvije koliko izdrži žarna nit u “klasičnoj” žarulji). Shodno tome izdržljive su i padovi i udarci im nimalo ne smetaju.

Prednosti što ih donosi LED rasvjetna tehnologija su slijedeće:

Veća energetska učinkovitost
Višestruko smanjenja potrošnja električne energije za istu količinu svjetlosti
Duži vijek trajanja LED žarulja do 50.000 h – CFL do 15.000 h, inkadescentne do 1000h
Ne postoji opasnost zagađenja okoliša nakon loma jer nema žive ili drugih opasnih materijala, ekološki prihvatljivija, moguća reciklaža svih dijelova.

Manji gubitak snage

Kvaliteta i dugotrajna izdržljivosti – otpornost na vibracije, udarce, vremenske nepogode, ekstremno visoke ili niske temperature čak i vandalizam odnosno namjeran lom
Ne emitira UV ili IC zračenje, nema zujanja, svjetlucanja ili strobo-efekta
Fleksibilnost u smislu dizajna, kako same žarulje tako i lampe u kojoj svijetli
Disperzija svjetlosti – fokusiranost svjetlosnog snopa

Trenutno paljenje na maksimalnu razinu svjetlosti i izdržljivost na učestalo paljenje/gašenje
Iskoristite svoju šansu,uštedite i uljepšajte svoj dom i poslovni prostor sa MASS-light rasvjetom koja u organizaciji sa kompanijom ZH-Zola Živinice organizuje akcijsku prodaju LED rasvjete sa popustom od 10% na artikle.Akcijska prodaja počinje u ponedjeljka 15. maja i traje do ponedjeljka 22. maja 2017 god.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________