HOTEL MELLAIN – U.G. “Vive žene” učesnicima radionica uručili certifikate (FOTO)

Certifikati
FOTO: E.H. / Fresh Press

U kongresnoj sali hotela Mellain danas je održan supervizijski sastanak, odnosno dodjela cetrifikata svih učesnicima koji su sudjelovali u realizaciji projekta “Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/žrtve, kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima u BiH”. Projekat, koji finanasira Evropska unija, provode U.G. “Vive žene” iz Tuzle u partnerstvu sa U.G. “Medica” iz Zenice, Fondacijom “Udružene žene” iz Banja Luke i Agencijom za saradnju, edukaciju i razvoj “ACED” takođe iz Banja Luke

U toku projekta uspostavljene su Mreže podrške svjedocima/žrtvama u svim kantoma FBiH. Ove mreže podrške broje preko 250 članica – nadležnih institucija i nevladinih organizacija/udruženja u kantonima FBiH i Republici Srpskoj, uključenih u proces pružanja adekvatne podrške svjedocima/žrtvama u BiH.

Temeljni pristup u podršci svjedocima/žrtvama predstavlja uspostavljanje multidisciplinarnim timovima iz vladinih institucija i nevladinih organizacija/udruženja, njihovo umrežavanje i osnaživanje u psihosocijalnom pristupu u radu sa svjedocima/žrtvama oba spola, stvarajući efikasniji i humaniji ambijent kako za krajnje koricnike/ce, tako i stručnjacima i osoblju uključenim u proces podrške, te unaprijedio rad pravosuđa.

Krajnji cilj je jasan…

“Poboljšanje položaja svjedoka/žrtava kroz jačanje kapaciteta i umrežavanje profesionalaca za pružanje adekvatne podrške svjedocima/žrtvama prije, tokom i nakon svjedočenja, u cijeloj Bosni i Hercegovini”.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________