MACS – Nova generacija selekcije najboljih spermatozoida – Ginekološka poliklinika “Korak do života”

MACS
FOTO: E.H.

Genetski integrited spermatozoida je neophodan za normalan razvoj embriona. Visok nivo DNK fragmentacije u ćelijama sperme može negativno da utiče na dijeljenje embriona i kasniji razvoj koji može dovesti do ranog pobačaja

DNK oštećenja predstavljena fragmentacijom i apoptozom sperme mogu biti uzrok muške neplodnosti koji standardne metode – koncentracija spermatozoida, procjena morfologije i analiza pokretljivosti ne mogu da utvrde.

Glavni uzročnik DNK oštećenja sperme je oksidativni stres koji se generalno povećava sa godinama i/ili upalama, upotrebom droga, izloženošću zagađivačima životne sredine i povišenoj temperaturi testisa.

Još jedna u nizu inovacija u poliklinici “Korak do života” je MACS. To je tehnika koja omogućava selekciju spermatozoida sa najboljim karakteristikama da budu upotrijebljeni za postupke medicinski potpomognute oplodnje. MACS uklanja apoptotične spermatozoide (one koji su već u procesu umiranja i koji nisu povoljni za fertilizaciju jajne ćelije) i odabire zdrave spermatozoide, povećavajući na taj način mogućnost trudnoće i rođenje zdravog djeteta.

DR. SUADA TINJIĆ

Dr. Suada Tinjić ostvarila je saradnju sa eminentnim stručnjacima sa Instituta za ginekologiju i akušerstvo Srbije u Beogradu i edukaciju iz ove oblasti sticala je pod mentorstvom Prof. dr. Aleksandra Ljubića. Ovom usavršavanju prethodila je kontinuirana dugogodišnja edukacija iz oblasti ginekologije i akušerstva, ultrazvučne dijagnostike, collor doplera, ginekološke citologije, fetalne ehokardiografije, dijagnostičke i operativne histeroskopije, a posebno se posvetila postupcima i procedurama vantjelesne oplodnje.

Zajedno sa embriologom, Darjom Perkunić, Dr. Tinjić pohađa master grade pri Ian Donald Inter University Medical School of Ultrasound pod modulom “Human reproduction, reproductive endocrinology and infertility”.

Od juna 2016. Dr. Suada Tinjić je direktor Ian Donald škole ultrazvuka Tuzla. Organizator je čestih naučnih simpozija iz oblasti ginekologije, perinatologije i humane reprodukcije.

Stojimo Vam na raspolaganju. 035 299 030

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________