Fresh Press portal
Istaknuto Promo

Prva Neretva MEDIA Regata – 2016

Udruženje građana Zelena rijeka trenutno radi na organizovanju prve Neretva MEDIA Regate koja će biti održana 03. i 04. juna 2016. godine. U toku su aktivnosti koje su vezane za sklapanje sponzorskih ugovora, prijavu učesnika i osiguranje nagrada. Cilj ove regate jeste promocija Konjica kao destinacije za strane i domaće turiste, te u krajnjem cilju poribljavanje rijeke Neretve koje će biti osigurano iz fonda nagrada i sponzorskih paketa, kao i čišćenje korita i kanjona rijeke Neretve

Ideja je nastala sredinom 2015. godine kao odgovor na potrebe vezanih za zaštitu ovog prirodnog područja i ponovno poribljavanje domaćim vrstama ribe koje su skoro istrebljene iz rijeke Neretve. Održavanje Neretva MEDIA Regate će skrenuti pažnju javnosti na trenutno stanje rijeke, aktivnosti koje se dešavaju na ovom području, te eventualna poboljšanja u zaštiti flore i faune.

Iskreno se nadamo da ćemo privući pažnju općinskih institucija, predstavnika medija, javnosti i svih aktivista na polju zaštite životne sredine, koji će nam pomoći u organizaciji ovog događaja, kako kroz učešće tako i kroz pokroviteljstvo, a sve u cilju kvalitetnijeg življenja i zaštite rijeke Neretve.

Ukoliko ste zainteresirani za naše aktivnosti ili smatrate da možete doprinijeti organizaciji prve regate na Neretvi budite slobodni da nas kontaktirate putem maila ili telefona.

Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja i pronaći najbolji način da i vi sudjelujete u ovom jedinstvenom događaju.


Povezani članci

Izgradnja mini hidroelektrana: Na redu uništenje još jednog bisera prirode u BiH

E.H

U Neretvi pronađene otrovne supstance!

E.H

U prevrtanju čamca na Neretvi jedna osoba ozlijeđena

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više