U DRUŠTVU SA.. Dragicom Vidaković: Duh sa početka 20. stoljeća sačuvan u 20 kvadrata

Dragica Vidaković je jedna od rijetkih koji su zaljubljeni u etno stil i tragaju za svojim korijenima i do nekoliko stotina godina unazad.

Ona nabavlja unikatno posuđe, kućne predmete, pa čak i kredenac koji sama prerađuje u etno stilu i smješta u radnju koja se nalazi u TC Sjenjak u Tuzli.

Njena inspiracija je njena ljubav i želja da sačuva ono što mi već odavno zaboravljamo. Našu kulturu, jedinog svjedoka koji kaže kako su ovdje, na ovim prostorima boravili naši preci. Tih nekih 20 kvadrata obiluje vrijednošću života jednog naroda u zemlji koja je uvijek bila svoja i posebna kako po tom nekom duhu, tako i po izgledu.

Svakako moramo naglasiti i da je više mladih ljudi kojima etno stil mami poglede i koji svoje stanove, prostore ili kuće žele urediti u stilu početka 20. stoljeća ili malo kasnije.

U Starom kredencu imate priliku da osjetite miris lijepe prošlosti, perioda naših djedova i nana i vremena u koji bi se mnogi vratili, bez tehnike i naprednih uređaja.

Više o radnji u etno stilu u našem videu:

 

 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________