BIHAMK: Na graničnim prelazima stanje normalizovano, nema većih zadržavanja

Prema prikupljenim podacima, jutros se u većem dijelu BIH saobraća uz povoljne uslove za vožnju. Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Izdvajamo autoput A-1, dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Tuzla-Priboj, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Jablanica-Mostar i M-17 Žepče-Maglaj.

U toku su radovi i na području Vogošće (M-18 Sarajevo-Semizovac), zbog čega se i na tom lokalitetu, u vremenu od 08 do 16 sati, saobraća usporeno, uz naizmjenično propuštanjem vozila.

Povremene obustave saobraćaja, zbog deminerskih radova, aktuelne su na dionici M-5 Ripač-Dubovsko (08-16 sati).

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.

I dalje traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Zbog radova u Crnoj Gori (Ilino Brdo-Vilusi i Deleuša-Vraćenovići) ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (11-14 sati).

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________