STANJE NA CESTAMA: Na dionici Lepenica-Sarajevo zapad, saobraćaj se odvija jednom trakom

Stanje na cestama

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na autoputu A-1 na dionici Lepenica-Sarajevo zapad, saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom

Na ostalim putevima u BiH saobraća se po pretežno suhom kolovozu uz pojačanu frekvenciju vozila u gradskim centrima. Na putevima koji vode preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke, vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na putnom pravcu Žepče-Maglaj, vidljivost je smanjena zbog magle. Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na autoputu A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići, zbog sanacije klizišta saobraća se sporije, u oba smjera jednom trakom. Danas počinju i radovi na sanaciji klizišta na dionici A-1 Sarajevo zapad-Lepenica kod tunela Igman. Na mjestu izvođenja radova, saobraćaj će u smjeru Sarajevo zapad-Lepenica biti preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________