STANJE NA CESTAMA: Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz

Stanje na cestama

Prema prikupljenim podacima ovoga jutra, saobraća se po vlažnom odnosno mokrom kolovozu. U višim predjelima kolovoz je mjestimično zasniježen

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode uvjetima na putu. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno skrećemo pažnju na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jajce-Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Aktuelni su radovi na sanaciji klizišta na dionici autoputa A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići. Saobraćaj se na navedenoj dionici odvija sporije, u oba smjera jednom trakom. Vozače molimo da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________