VREMENSKA PROGNOZA: Do 24. aprila vrijeme je …

Oblačno

Prema aktuelnim prognostičkim kartama, do 24.04.2017. godine u Bosni i Hercegovini se očekuje promjenljivo vrijeme, sa smjenama sunčanih i nestabilnih perioda praćenih povećanom naoblakom i kišom, na planinama moguće sa kratkotrajnom slabom susnježicom.

Temperaturni režim djelimično će se izmijeniti, sredinom sedmice, nakon prolaska pogoršanja, jutra će biti hladnija uz slabu mogućnost za pojavu kratkotrajnog mraza pri tlu. Tokom dana će i dalje biti dosta toplije.

Jutarnje temperature zraka kretaće se od 1 do 4 u unutrašnjosti zemlje, na jugu od 5 do 9, maksimalne dnevne dostizaće vrijednosti između 14 i 19 u Bosni, na jugu do 22 °C. Nakon par dana sa povećanom naoblakom, krajem vikenda očekuju se slabije padavine. Od 17.04. izgledne se slične vremenske prilike.

Moguće je da početak naredne sedmice bude sa najhladnijim jutrom u ovom prognoznom periodu, kada bi se temperature nakon razvedravanja, u ponedjeljak mogle spustiti do -3 °C u unutrašnjosti zemlje

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________