Fresh Press portal
Ostali sportovi Sport

Australian Open za samo pet dana izgubio 20 miliona dolara

Pet dana „lokdauna“ tokom kojeg publika nije mogla da dolazi na tribine koštali su Australian Open najmanje 20 miliona dolara. Vlada države Viktorije donijela je odluku da se od subote do srijede bila zabranjena bila kakva javna okupljanja zbog pojave koronavirusa u hotelu „Holidej In“. Kreg Tili (Craig Tiley), direktor Australian opena, kaže da je takva odluka organizatore prvog Gren slema u sezoni skupo koštala.

– Teško je sve tačno izmjeriti, ali mislim da smo u minusu najmanje 20 miliona dolara. Treba reći da su od subote do ponedjeljka sve sesije bile rasprodate. To su naša tri udarna dana. Nisu u pitanju samo karte, već i to što naši partneri nisu mogli da se promovišu, istakao je Tili.

Publika se vratila na teren u četvrtak za mečeve polufinala u obje konkurencije. Korona-kapacitet je oko 7.500 mjesta, što je polovina kapaciteta „Rod Lejver Arene“.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više