BONUCCI: Dajte nam Barcelonu

Bonucci

Fudbaleri Juventusa očigledno nisu još uvijek preboljeli poraz od Barcelonu u finalu Lige šampiona prije dvije godine. Iako je Barca jedan od najjačih timova u četvrtfinalu ovosezonskog izdanja Lige šampiona, većina igrača “stare dame” za rivala želi upravo katalonski klub

Leonardo Bonucci je jedan od tih koji jako želi da se sastane sa Barcelonom, a po svaku cijenu bi volio da Juve u žrijebu parova četvrtfinala izbjegne Bayern iz Minhena.

“Ušli smo među osam najboljih klubova u Evropi i sada je vrijeme da krenemo maksimalno koliko možemo. Možda bi mnogi željeli Leicester, najveće iznenađenje dosadašnjeg toka takmičenja, ali ja bih radije da se sastanemo s Barcelonom. Utakmice protiv ekipe koja nas je porazila u bitci za trofej prije dvije godine bile bi veliki motiv za sve nas”, kazao je Bonucci za zvanični internet portal Juventusa, te dodao:

“Volio bih da izbjegnemo Bayern. Gdje god dođe Carlo Ancelotti pronađe način da pobjeđuje u fudbalskim utakmicama, baš kao i Josep Guardiola. Radije bih da se sastanemo sa Bayernom u jednoj utakmici, kao što je finale, gdje je sve moguće”

U četvrtfinale Lige šampiona plasirali su se: Juventus, Barcelona, Real Madrid, Monaco, Leicester City, Atletico Madrid, Borussia Dortmund i Bayern Minhen. Žrijeb parova četvrtfinala održaće se u petak u Nionu sa početkom u 12 sati.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________