Rukometni klub Sloga iz Doboja dobio je novog sponzora, kompaniju Carlsberg BH, koja će narednih godinu dana podržati rad ovog sportskog kolektiva. Ugovor su danas u Doboju potpisali Vojislav Rađa, predsjednik Upravnog odbora RK Sloga i Amir Tobudić, direktor kompanije Carlsberg BH.

“Sloga je u svojim redovima uvijek imala vrhunske igrače, osvajače olimpijskih i svjetskih medalja kao što su Đorđe Lavrnić, olimpijski šampion i Muhamed Memić, svjetski rukometni šampion. U kasnijem vremenu, usljed turbulentnih i ne tako svijetlih vremena, „Sloga“ je, kao i sport uopšte, bila prva na udaru u smislu izostanka finansijske podrške, dotrajalosti opreme, infrastrukture, ulaganja u promociju i mlade nade rukometa. Međutim, i u najtežim vremenima RK „Sloga“ uspjela je da opstane i zadrži brojne epitete građene još od prvih godina. Ovom prilikom izražavam veliko zadovoljstvo i zahvalnost našem novom sponzoru Carlsberg-u BH koji je prepoznao potencijal RK „Sloga“ što za nas predstavlja novi zamajac, motiv da budemo bolji i kvalitetniji “, izjavio je Rađa.

Kompanija Carlsberg BH obavezala se da će, sa brendom Lav, sponzorisati RK Sloga i podržati njihove buduće sportske nastupe s ciljem ostvarivanja što boljih rezultata.

“Uspješno poslovanje naše kompanije i prodaju uvijek prati i aktivna podrška razvoju sporta u BiH. Trudimo se biti dio značajnih sportskih takmičenja, podržati mlade i perspektivne klubove, ali i klubove sa dugogodišnjom sportskom tradicijom koji već imaju iza sebe respektabilne rezultate, kao što je to RK Sloga. Tradicija popularnosti rukometa u Doboju kao i sportski rezulati ovog kluba razlozi su zbog kojih mi u kompaniji Carlsberg BH vjerujemo da uz našu podršku, u budućnosti, oni mogu biti i još bolji, a rukomet još popularniji”, izjavio je Amir Tobudić, direktor kompanije Carlsberg BH.

Rukometni klub Sloga ove godine slavi 66. godina postojanja, u proteklom periodu je među najbolje plasiranim rukometnim klubovima na prostoru Bosne i Hercegovine, a više puta proglašen je najboljim sportskim kolektivom Doboja. Prvi izazov na terenu s novim sponzorom Sloga će imati već sutra, a nadaju se da će, kako su najavili,  Lavovski složno slaviti u tradicionalnom derbiju protiv RK Maglaj.