Dva igrača Sarajeva napustila grad, Horde Zla se ogradile

Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo se deklarativno ograđuje od nepromišljenih poteza neodgovornih pojedinaca koji su sebi uzeli za pravo da posjećuju kuće fudbalera Nermina Crnkića i Edina Rustemovića, napadaju porodice istih, te im upućuju prijetnje smrću, navodi se u saopćenju navijača FK Sarajevo.

“Kukavički činovi nikada nisu bili naš metod borbe i bodrenja voljenog kluba, tako će i ostati. Jasno je da ova garnitura igrača posjeduje manjak kvaliteta, tražili smo borbu i izgaranje na terenu, to smo i dobili, shodno tome ništa ne opravdava ovakve odluke neznanih junaka. Sve što možemo reći je to da će naš klub uvijek imati bezrezervnu podršku, a pojedincima poručujemo da se ubuduće suzdrže donošenja odluka na svoju ruku. Isto tako pozivamo sve “lajkače” i standardne pljuvače da za promjenu dođu na stadion”, poručili su najvatreniji navijači kluba s Koševa.

Podsjetimo, predsjednik Skupštine FK Sarajevo Valentin Ilievski je jučer kazao da su igrači Edin Rustemović i Nermin Crnkić bili meta prijetnji nakon revanš utakmice finala Kupa BiH u kojoj je nakon jedanaesteraca slavio Široki.

“Nakon susreta našim igračima Edinu Rustemoviću i Nerminu Crnkiću upućene su izuzetno ružne prijetnje od strane pojedinaca. Nepoznata grupa pojedinaca je čak Rustemoviću otišla na kućna vrata, gađali su prozor, dozivali su ga, a u stanu je bila njegova porodica, sama, preplašena, kojoj su prijetili”, kazao je između ostalog Ilievski.

Na današnjoj pres konferenciji uoči vječitog derbija između FK Sarajevo i FK Željezničar koji se igra u subotu u 17 sati na stadionu Asim Ferhatović – Hase, trener ‘bordo-bijelih’ Mehmed Janjoš je kazao da su pomenuti igrači napustili grad zbog prijetnji.

“Dva sjajna momka su već napustila grad Sarajevo. Tužan sam zbog tih scena. Ponašanje pojedinaca je neprihvatljivo, a ti pojedinci nisu navijači Sarajeva. Rustemović i Crnkić to nisu psihički izdržali sve ovo što se dešavalo, te prijetnje su bile stravične i morali su otići. Da nije derbi pred nama, ja kao Mehmed Janjoš bih uradio nešto drugo, ali ovo je posebna utakmica. Na ovoj utakmici neće igrati Rustemović, Crnkić, Mihojević i Husejinović. Izostanak tih igrača je za nas veliki hendikep, ali učinit ćemo sve da obradujemo naše prave navijače”, rekao je Janjoš.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________