NIGERIJA: Poginulo više od 20 navijača Manchester Uniteda

Više od 20 navijača Manchester Uniteda je poginulo dok su posmatrali sinoćnji prijenos utakmice četvrtfinala Evropske lige u jednoj kući u Nigeriji.

U Kalabaru je, kako javljaju nigerijski mediji, blizu 40 osoba gledalo meč u kojem je njihov voljeni klub pobjedom od 2:1 poslije produžetaka eliminisao Anderlecht te time zakazao duel s Celtom u polufinalu.

Međutim, nedovršena kuća bila je podignuta tačno ispod dalekovoda, a kako je tokom trajanja susreta usljed vremenskih neprilika došlo do pucanja kablova, nekoliko njih palo je kroz krov pravo na nesretne ljude.

Policija je potvrdila da je sedam osoba poginulo na mjestu događaja, a lokalni novinari izvještavaju o bar 20, možda i trideset mrtvih.

Nogometni klub Manchester United oglasio se ovim povodom na društvenim mrežama.

“Naše misli su uz Unitedove navijače, njihove prijatelje i porodice koje je pogodila jučerašnja tragedija u nigerijskom Kalabaru”, navodi se u poruci kluba na zvaničnom Twitter profilu.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________