KARABATIĆI DOBRO PROŠLI! Rukometaš iz Banje Luke mora u zatvor

Karabatići

Nekadašnji rukometni reprezentativac Srbije Mladen Bojinović osuđen je u Francuskoj na četiri mjeseca zatvorske kazne zbog namještanja rezultata

Pored bivšeg igrača Partizana i Barcelone iza rešetaka je završio i Nicolas Gillet, dok se najbolji rukometaš svijeta Nikola Karabatić provukao s uslovnom kaznom. Pored toga što će morati da odleži za prevaru iz 2012. godine, Bojinović, inače rodom iz Banje Luke, će francuskoj državi morati da plati i 20.000 eura.

Gillet je finansijski prošao i lošije. Njemu je sud naložio da plati duplo više. Pored navedenih igrača kažnjeno je još 15 rukometaša.

Nakon što je Sud u Montpellieru kaznio braću Karabatić, Nikolu i Luku, novčano i uslovnom kaznom zatvora u trajanju od dva mjeseca – objavljene su kazne i za još petoricu umiješanih rukometaša.

Osim petorice rukometaša (Primoz Prost, Dragan Gajic, Samuel Honrubia, Mladen Bojinovic, Mickael Robin i Issam Tej), u namještanje rezultata utakmice Monpelje-Seson iz 2012. godine umiješano je još osam ljudi, a sve novačane kazne su u rasponu od 10 do 40 hiljada evra.

Podsjetimo, radi se o klađenju na utakmicu Montpellier – Cesson. Osuđenici su namjestili rezultat poluvremena tog meča, a jedna je osoba je na taj ishod uplatila 100.000 eura.

Presuda je donijeta samo tri dana nakon što je Francuska postala svjetski šampion u rukometu u svojoj domovini, a Nikola Karabatić proglašen za najboljeg igrača turnira.

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU I TWITTERU


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________