Još jedna odlična partija Jusufa Nukrkića

Košarkaši Portland TrailBlazersa su savladali Brooklyn Netse rezultatom 130:116.

Centar bh. reprezentacije Jusuf Nurkić je na ovom meču ponovo pružio odličnu partiju. Ubacio je 17 poena, imao 6 skokova i 5 asistencija, te 1 upisanu blokadu. Bio je ovo vrlo značajan trijumf za TrailBlazerse, posebno jer su i Nuggetsi poraženi, te su na taj način ostali u utrci za playoff.

Portland je dobio prvu dionicu igre rezultatom 37:27. Ipak, Netsi su se vratili i dobili drugu četvrtinu rezultatom 30:21 i na poluvremenu su imali zaostatak od jednog poena. Portland dobija treću četvrtinu meča rezultatom 32:25 i na ulasku u posljednjih dvanaest minuta su imali višak od osam poena.

Do kraja su rutinski priveli meč kraju i upisali još jedan trijumf. Predvodio ih je CJ Mc Collum sa 31 ubačenim poenom, 5 skokova i 5 asistencija, dok je na drugoj strani najbolju partiju pružio Brook Lopez sa 26 poena i 5 skokova. Pogledajte sve poene Nurkića od sinoć:


Jusuf Nurkić – 17 poena, 7sk., 5ast… by mediabh

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________