Lyon i Besiktas kažnjeni uslovno i sa po 100.000 eura

Lyon

UEFA je saopćila da će fudbalski klubovi Besiktas i Olympique Lyon, u slučaju da se u roku od dvije godine ponove neredi s utakmice četvrtfinala Evropa lige, biti suspendovani na godinu dana

“Etička i disciplinska komisija UEFA-e donijela je odluku od jednogodišnjoj suspenziji učešća na evropskim takimčenjima. No, ova odluka će biti implementirana na način dvogodišnje kontrole. Oba kluba su kažnjena i sa po 100 hiljada eura novčane kazne”, piše u sapoćenju UEFA-e.

Nakon nereda u susretu četvrtfinala Evropa lige između Olympic Lyona i Besiktasa 13. aprila, UEFA je pokrenula istragu te oba tima uputila na Disciplinsku komisiju.

Kada je riječ o Olympicu, njemu se stavljao na teret loš raspored sjedenja gostujućih i domaćih navijača, nedovoljno poduzimanje sigurnosnih mjera, ulazak navijača na teren kao i neki drugi propusti koje će komisija istražiti. Besiktasu se na teret stavljalo paljenje baklji od njegovih navijača, te bacanje predmeta na teren, piše N1.

U saopćenju iz Ureda guvernera Lyona potvrđeno je da je tokom nereda na utakmici Olympica i Besiktasa povrijeđeno najmanje sedam navijača, a lakše povrede zadobila su trojica policajaca i dvojica pripadnika žandarmerije. Privedeno je najmanje 12 navijača.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________