Mika Hakkinen potvrdio da se vraća u F1 tim McLarena!

Mikka

Dvostruki svjetski prvak Mika Hakkinen se vratio u McLaren, ali u ulozi “partnerskog ambasadora”

48-godišnji Finac je u karijeri odvozio 130 utrka za McLaren u periodu od 1993. do 2001. godine. Pobijedio je 20 puta, a titule je osvojio 1998. i 1999. godine. Miku su cijenili i timski kolege i rivali, a poznate su izjave Michaela Schumachera koji je istaknuo upravo Hakkinena kao protivnika kojeg najviše poštuje.

Hakkinen će sada raditi uz Zaka Browna i marketinšku ekipu, pregovarati s partnerima i surađivati s direktorom McLaren Automotive – Mikeom Flewittom.

“Uvijek sam smatrao da je McLaren moj dom u Formuli 1. Još uvijek imam ogromno mjesto u srcu za svakog člana ekipe. Naravno, prošlih par godina nisu imali lagano razdoblje, ali uvijek sam vjerovao da je pitanje trenutka kada će se McLaren vratiti. Želim dati svoj udio u tom cilju”, kazao je Finac.

Navodno se nije puno premišljao oko povratka jer je zapravo ostao u odličnim kontaktima s ekipom.

“Još sam u kontaktima s nekim radnicima iz ekipe. Radujem se poslu sa Zakom. Znam da on posjeduje jedan bolid s kojim sam pobjeđivao 2001. godine. Razgovarali smo o tome kako možemo surađivati, a vidim da marljivo radi na tome da vrati McLaren na vrh. Blisko ću surađivati s njim u godinama koje dolaze”, dodao je Hakkinen.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________