Revolucija u tenisu: Pravila se radikalno mijenjaju

Krovna teniska organizacija ATP razmatra mogućnost promjene brojnih pravila ove igre, a ukoliko se ostvari planirano – svjedočit ćemo zaista radikalnom zaokretu i dosad neviđenim promjenama.

Naime, setovi bi se igrali na četiri osvojena gema (tie-break nakon 3:3), gemovi bi završavali nakon 40:40 (ne bi više bilo izjednačenja i prednosti), ukinuo bi se i let odnosno ponavljanje servisa zbog udaranja loptice u vrh mreže, postavilo bi se ograničenje između servisa na 25 sekundi, zagrijavanje bi trajalo samo pet minuta, a igrači bi imali pravo pričati s trenerom tokom meča.

Zaista cijeli niz velikih promjena, o kojima se inače raspravljalo i ranije.

“Jako smo uzbuđeni što uvodimo nešto novo. Sport se mijenja vrlo brzo i ove promjene namijenjene su ne samo novoj generaciji igrača, nego i novoj generaciji navijača. Naravno da želimo zadržati tradiciju u našem sportu, ali moguće je da neka nova pravila uvedemo i na ATP Tour u budućnosti”, priopćili su iz ATP-a, prenose Sportske novosti.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________