Ponovo se osniva regionalna liga za rukometašice

Sportske.ba

Ženska regionalna rukometna liga (VRHL) ponovo će se igrati poslije nekoliko godina pauze, saopštio je skopski rukometni klub Vardar

Kako se navodi, na prijedlog Vardara, predstavnici četiri najbolje ženske rukometne ekipe regiona sastali su se u Podgorici i dogovorili da obnove regionalno takmičenje.

Pored makedonskog šampiona u ovoj sezoni, u skraćenom izdanju takmičiće se ekipe crnogorske Budućnosti, slovenačkog Krima i hrvatske Podravke. Dogovoreno je da se od januara do kraja aprila 2017. odigraju četiri turnira na kojima bi svaka ekipa bila po jednom domaćin.

Zadovoljni smo što će se ponovo igrati Regionalna liga. Za sada su samo četiri ekipe, ali plan je da u bodućnosti liga bude obogaćena sa više kvalitetnih timova regiona. Svima trebaju jaki mečevi i smatramo da je vrijeme da napravimo nešto za podizanje ženskog rukometa. Želimo da slijedimo primer muškaraca, koji već šestu sezonu igraju ovakvu ligu”, rekao je izvršni direktor Vardara Davor Stojanoski.

Utakmice regionalne ženske rukometne lige će se igrati vikendom kada Vardar, Krim i Budućnost nemaju mečeve u glavnoj fazi Lige šampiona.

Domaćin prvog turnira biće Podgorica 15 i 16. januara, dok će, četvrti finalni turnir biti održan u Skoplju 29. i 30. aprila.

Regionalno takmičenje VRHL je ranije organizovano nekoliko godina (između 2008. i 2014), ali je ugašeno zbog nedostatka sponzora i slabog interesa klubova. Makedonski šampion Vardar je nastupao jedne sezone u toj ligi, u kojoj je bilo klubova iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Austrije, a taođer su ekipe Ljubuškog i Borca branile boje BiH u regionalnoj ligi, a kakva će sudbina bh. klubova bitinakon proširenja nove regionalne lige ostaje nam da vidimo.


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________