DOBIJA PRIJETNJE SMRĆU: Zašto je Edd China napustio Wheeler Dealers?

Legendarni Edd China objašnjava svoj odlazak iz Wheeler Dealers emisije te se osvrće na ružne događanja poslije toga. Poput, recimo, prijetnji smrću koje dobiva Mike Brewer.

Već neko vrijeme nije novost da Edd China napušta Wheeler Dealers (ili Trgovce automobilima). Nakon dugih 13 sezona. Zamijenit će ga Ant Anstead, bivši domaćin For The Love Of Cars i tako se pridružiti Eddovom dugogodišnjem kompiću Mikeu Breweru. To sve nije baš bila vijest koju su svi dočekali s oduševljenjem. Wheeler Dealers, po mnogima, neće biti isti bez svemogućeg mehaničara u narančastim rukavicama.

Ant Anstead ima mnogo talenata, naročito iz automobilske sfere, pa je njegov profil i strast za automobilima izgledao neupitno što se produkcije tiče. „Upravo se s Eddovim blagoslovom pridružujem timu u ovaj novi i uzbudljivi izazov. Nadam se da će i gledatelji uživati ​​u onome što donosim na show i prepoznati da se za mene uvijek radilo o ljubavi prema automobilima“, rekao je novi domaćin Anstead.

U međuvremenu Edd China nije ostao dužan fanovima emisije pa je objavio video na Youtubeu objašnjavajući kako je napustio show nakon što je Velocity kanal odlučio smanjiti pokrivenost radionice u emisiji:

Tko nema vremena za cijeli video neka onda primi na znanje njegov sažetak. Nažalost, pri prvom pokušaju proizvodnje emisije od strane Velocityja došli su do zaključka da je emisiju „previše teško napraviti” i to „barem u sadašnjem formatu”. Konkretno, detaljnost i pažljivost pokrivenosti Eddovih popravaka u radionici (onoga što on smatra okosnicom svega) – to je upravo ono što Velocity smatra da treba reducirati. Nadalje, poslovi u radionici su zasigurno najteži dio emisije pa bi smanjenje njihovog sadržaja i uloge uštedjelo proizvodnji dosta vremena, truda i posljedično – novca.

Taj novi smjer, međutim, nije nešto Eddu ugodno, jer je osjetio da bi rezanjem njegovih dijelova emisije bila ugrožena njegova kvaliteta rada i sam njegov integritet, kao i integritet emisije. Tako je onda došao do zaključka da je njegova jedina opcija da se emisija nastavi bez njega. Što se tiče budućnosti – dalje nije sve tako crno, bar ne za njega, jer planira nove projekte i uključuje se više što se tiče objava na svom YouTube kanalu. Uzbuđen je zbog novih mogućnosti.

No, to nije sve. Internetski se bijes zbog spomenutog raskola proširio pa je Mike Brewer počeo primati fanovske ispade bijesa, pa čak i prijetnje smrću. Ne samo on, nego i njegova obitelj. Upravo tako, nekima je život toliko lagodan i neproblematičan da imaju vremena dijeliti (protuzakonite) prijetnje smrću zbog jedne televizijske emisije. Jer su si fanovi uzeli za pravo protumačiti nešto što nitko sa sigurnošću ne zna – da je Mike trebao više stati na Eddovu stranu i zauzeti se za obranu dosadašnjeg koncepta emisije.

Najavljena 14. sezona se očekuje tijekom godine na Velocity programu u Americi i na Discoveryju u Velikoj Britaniji i ostatku svijeta. Sve ovo bi se moglo skraćeno prepričati ovako: rijetkost je danas da se jedan čovjek ne proda zbog svojih principa i zato mu svaka čast.

Pogledajmo što je Edd za kraj poručio hejterima:

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________