Seat u Ženevi predstavlja Leon Cupracer Evo 17

Seat će sutra na Međunarodnom sajmu autombila u Ženevi predstaviti i spektakularni takmičarski model s eksterijerom u mat sivoj boji, s elementima od ugljičnih vlakna u unutrašnjosti i estetskim detaljima u boji bakra.

Radi se o Seat Leon Cupracer Evo 17 modelu koji će startnu poziciju zauzeti na takmičenju TCR International Series. Raspoloživ u dvije verzije, u verziji s DSG automatskim i sa sekvencijalnim ručnim mjenjačem, Cupracer Evo 17 je dostupan s jednakim motorom kao varijanta za cestovnu upotrebu, ali koji će imati snagu od 350 KS što je 20 KS više od verzije iz 2016. i 420 Nm.

U očekivanju nove sezone napravljena su i poboljšanja, pa su tako poboljšane kočnice gdje su na prednjim točkovima 378 mm diskovi i 6-klipni čeljusti te 272 mm diskove na zadnjim točkovima. Također, unaprijeđeni su ABS i ESP sistemi.

Seat Leon Cupracer Evo 17 ima pogon na prednje točkove s VAQ elektrohidrauličkim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________