Otkrivena međunarodnu prevara na Facebooku

Društvena mreža Facebook saopštila je večeras da je otkrila međunarodnu operaciju tokom koje su prevaranti ostavljali “lažne komentare” i “sviđanja” (lajkova) drugim korisnicima da bi ih kasnije preplavili “nepoželjnim porukama”.

Takvi nalozi koje su koristili prevaranti, otkriveni u Bangladešu, Indoneziji i Saudijskoj Arabiji, naveo je Facebook i dodao da su službe za bezbjednost informacija te društvene mreže koordinasano radile u neutralisanju te operacije.

“Naš sistem je u stanju da u velikoj mjeri identifikuje nezakonite aktivnosti, kao što je veliki broj neidentifikovanih sviđanja (lajkova)”, izjavila je predstavnica programa tehničke zaštite Facebooka Šabnam Šaik.

Šaik je podsjetila da Facebook otkrio 30.000 lažnih profila povezanih sa Francuskom uoči predsjedničkih izbora u toj zemlji, u sklopu borbe protiv širenja lažnih informacija širom svijeta.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________