Fresh Press portal
BIH

Udruženje građana Zelena rijeka Konjic organizuje prvu Neretva MEDIA Regatu

Udruženje građana Zelena rijeka iz Konjica, uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, te općine Konjic, organizira prvu Neretva MEDIA Regatu koja će se održati u Konjicu od 03. – 04. juna 2016. godine.

Konačni cilj održavanja Neretva MEDIA Regate jeste očuvanje prirodnih ljepota konjičke regije, promocija Konjica kao destinacije, te upotreba skupljenih sredstava u svrhe poribljavanja rijeke Neretve.

Neretva MEDIA Regata je odgovor udruženja na potrebe vezanih za zaštitu ovog prirodnog područja i ponovno poribljavanje domaćim vrstama ribe koje su skoro istrijebljene iz rijeke Neretve.

Održavanje Neretva MEDIA Regate će skrenuti pažnju javnosti na trenutno stanje rijeke, aktivnosti koje se dešavaju na ovom području, te eventualna poboljšanja u zaštiti flore i faune.

Prikaz slikovne datoteke NeretvaMEDIARegata_program.jpgUčesnici ovog takmičenja su predstavnici tridesetak medija sa prostora Bosne i Hercegovine, koji će se takmičiti u rafting spustu niz rijeku Neretvu. Zadatak takmičara je da što prije završe spust, na relaciji od Džajića buka do Stare ćuprije u Konjicu, nakon čega će se upriličiti svečani ručak i dodjela nagrada. Predviđeno je da svakim čamcem upravlja posada od 6 članova (po dva predstavnika iz tri različita medija) sa profesionalnim skipperom, koji će biti zadužen za siguran spust i podršku takmičarima.

Udruženje građana Zelena rijeka Konjic osnovano je 2011. godine sa namjerom obavljanja aktivnosti na poljima zaštite životne sredine, naročito vodenih površina ove regije. Udruženje aktivno radi na održanju prirodne ravnoteže flore i faune na području toka rijeke Neretve, Boračkog jezera, Jablaničkog jezera kao i planinskih dijelova općine Konjic.

Za više informacija o samom događaju i udruženju posjetite web stranicu

www.zelenarijeka.ba.


Povezani članci

Zagađenje Boračkog jezera: Septička jama navodno ispražnjena u vodu

DK

U Konjicu održana prva “Neretva Media Regata” (FOTO)

E.H

Više od 200 volontera čistilo Boračko jezero

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više