CRKVA PROTIV IZBORA ANE BRNABIĆ ZA PREMIJERKU SRBIJE: ‘Kako će ona biti predsjednica vlade, pa ona je lezbijka!’

Srpska pravoslavna crkva (SPC) pokušava na sve načine spriječiti mogućnost da aktualna ministrica državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić postane predsjednicom srbijanske vlade nakon što aktualni premijer Aleksandar Vučić i izabrani predsjednik preuzme mjesto šefa države.

Ministrica Ana Brnabić je, po pisanju lista Blic, uz aktualnog šefa diplomatije Ivicu Dačića i nekadašnjeg ministra pravde Nikole Selakovića, među kandidatima za novog predsjednika odnosno predsjednicu vlade, ali se SPC protivi tom rješenju zbog njenog homoseksualnog opredjeljenja jer je lezbijka.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Blic tvrdi kako je eventualni izbor Ane Brnabić glavna tema svakog sastanka crkvenih velikodostojnika, koji koriste svaku priliku da taj problem naglase i u razgovorima s predstavnicima vlasti u Beogradu.

Sadašnji premijer, koji krajem maja, poslije pobjede na predsjedničkim izborima, preuzima dužnost šefa države, pridaje pažnju mišljenju patrijarha srpskog Irineja i SPC, ali ovoga puta to neće biti presudno, tvrdi Blic, podsjećajući kako je i sam Vučić izjavio da je popis kandidata za budućeg premijera “sveo na dva-tri imena”.

Ministrica državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić nestranačka je članica srbijanske vlade nakon izvanrednih izbora u aprilu 2016. godine, a njen ulazak u ministarski tim Aleksandra Vučića izazvao je tada veliku pažnju zbog njenog homoseksualnog opredjeljenja.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________