Danas upriličeno svečano otvorenje rekonstruisane Autobusne stanice u Tuzli

Stanica
FOTO: E.H. / Fresh Press

Sa početkom u 12 sati, danas je upriličeno svečano otvorenje Autobusne stanice u Tuzli, čija je rekonstrukcija trajala cca godinu dana

Projekat rekonstrukcije Autobusne stanice koštao je preko milion KM, a sredstva Trans Turist dd Tuzla osigurao je putem kreditiranja i uz podršku granta Evropske banke za obnovu i razvoj. Bitno je naglasiti da rekonstrukcija nije uticala na raspored autobusnog sadržaja, odnosno saobraćaja.

Ove godine preduzeće Trans Turist slavi 70. godina postojanja. Za sve ove godine djelatonosti putničkog saobraćaja u Tuzli doživjelo je velike transformacije, od načina organizacije, preko obima linije i polazaka do modernizovanja voznog parka. Prve linije bile su do Zvornika, Brčkog i Bijeljine jer tamo nije bilo željezničkog transporta.

“Ako jedna kompanija iza sebe ima 70. godina, onda ova kompanija ne treba da brine za budućnost. Ova stanica je najmodernija stanica u BiH, a kako mi je rečeno, u dolasku i odlasku ovdje će prodefilirati pola miliona ljudi” – rekao je Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Rekonstrukcija stanice rezultira je proširenjem ponude s obzirom na to da će putnicima, pored restorana i caffe bara, na raspolaganju će biti i mjenjačnica, kisk, frizerski salon, bankomati, turistička agencija i sl. Takođe, bitno je naglasiti da će se mijenjat i sistem prodaje karata.

“Ovdje smo danas radi naših putnika, zbog kojih i postojimo i zbog kojih ćemo postojati. Ovaj objekat smo napravili da bismo obezbijedili kvalitetne uslove za putnike, kao što smo obezbijedili kvalitetne autobuse, održavanje istih i bogate turističke aranžmane.” – rekao je Nedžad Siočić, generalni direktor Trans Turista

Iza Trans Turista 70. je godina, odnosno 70. godina uspješnog poslovanja, 110. uposlenih radnika, 40 modernih turističkih autobusa koji u većini slučajeva djeluju na međunarodnim linija.

Kapacitet stanice je tri puta veći u odnosu na trenutne dnevne potrebe i svojim sadržajima zadovoljava potrebe i uslove Prve kategorije stanica.

 

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________