Fresh Press portal
Region Vijesti

Hrvatska: Haos u saobraćaju zbog snijega, kolone i zastoji na autocesti

Snijeg
FOTO: Marko Dimic/PIXSELL

bog snijega i teretnog vozila u kvaru na autocesti A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, u koloni dugoj oko 3 km te uz zastoje.

Stanje u prometu

U Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatske, Istre i Hrvatskog primorja mjestimice pada snijeg. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle. Moguća je poledica te odroni, javlja HAK.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, dijelu Karlovačke i Zadarske županije, uključujući autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Maslenica, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državne ceste: DC1 Čeglje-Korenica-Gračac-Knin, DC3 Zdihovo-Delnice-Kikovica i DC8 Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena.

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obratno.

Zbog snijega i teretnog vozila u kvaru na autocesti A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, u koloni dugoj oko 3 km te uz zastoje.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više